Zapraszamy na ostatnią w tym roku prezentację Radosława Bogusza z SGGW w Warszawie. Tym razem tematem będzie fermentacja i produkty kiszone potrzebne do przygotowania potraw na wigilijny stół. Zapraszamy do Biblioteki w najbliższy wtorek 11 grudnia o godz. 16.00 (wyjątkowo zmiana terminu !). Wstęp wolny !
Powiązane artykuły

Relacja z Zabawy Ludowej z Kapelą Niwińskich
Wydarzeniem kuliminacyjnym, podsumowującym nasze warsztaty taneczne była Zabawa Ludowa z Kapela Niwińskich! Tym razem tańce prowadził Andrzej Powałka – znawca…

Kupała Cegłowska podczas III Jarmarku Świętojańskiego
𝗝𝘂𝘇̇ 𝗱𝘇𝗶𝘀𝗶𝗮𝗷 𝘂𝗰𝗵𝘆𝗹𝗮𝗺𝘆 𝗿𝗮̨𝗯𝗲𝗸 𝘁𝗮𝗷𝗲𝗺𝗻𝗶𝗰𝘆 𝗼 𝗜𝗜𝗜 𝗝𝗮𝗿𝗺𝗮𝗿𝗸𝘂 𝗦́𝘄𝗶𝗲̨𝘁𝗼𝗷𝗮𝗻́𝘀𝗸𝗶𝗺! W tym roku wydarzeniem poprzedzającym nasz coroczny Jarmark będzie celebracja najkrótszej…

Wracamy 4 sierpnia!
𝗧𝗲̨𝘀𝗸𝗻𝗶𝗹𝗶𝘀́𝗰𝗶𝗲? 𝗕𝗼 𝗺𝘆 𝘇𝗮 𝗪𝗮𝗺𝗶 𝗯𝗮𝗿𝗱𝘇𝗼! Wracamy już 4 sierpnia, a szczegóły dotyczące pierwszego seansu zamieścimy na początku tygodnia! Ogromne…